4 Οκτ 2013

Eργοδότες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Αθήνα 12-7-2013

Ο ΣΕΤΕ, που πλέον είναι και κοινωνικός εταίρος , που συναποφασιζει δηλαδη για τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με άλους εργοδότες ,και την κυβέρνηση, τοποθετήθηκε πριν λίγο καιρό, ότι το πρόβλημα αυτή την στιγμή δεν είναι να οριοθετήσουμε τον κατώτερο μισθό στην Εθν Συλ. Σύμβαση προς τα κάτω, αλλά να περικόψουμε τον μισθό των ξεν/λων, όπου είναι υψηλότερος απο αυτόν της ΕΣΣ. Οι δε εργοδότες ιδιοκτήτες ξενοδοχείων δε δίστασαν πέρυσι να καταγγείλουν την κλαδική μας σύμβαση και μάλλον το ίδιο θα κάνουν και φέτος ή δε θα υπογράψουν καθόλου όπως οι εστιάτορες.
Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι εργοδότες μας, αφού πρώτα επισημάνουμε ότι το 70% των ξενοδοχιακών μονάδων έχει περάσει σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ξενοδοχειακές αλλυσίδες.
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε:
τον Αστέρα Βουλιαγμένης της Εθνικής Τράπεζας,
το Χίλτον της Alpha Bank
την Μεγάλη Βρεττάνια των αδελφων Λασκαρίδη, εφοπλιστών,
το Χίλτον Ρόδου του ομίλου Σμπωκου (συνεταίρων των αδφ Λασκαρίδη σε αλλες δραστηριότητες) και με τον Ι Σμπώκο να αναφέρετε στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου,
το Μετροπολιταν του εφοπλιστή Χανδρή,
το Κοστα Ναβαρίνο του εφοπλιστη Κωσταντακόπουλου,
τα Hayat καζίνο και ξενοδοχείο της πολυεθνικής δυναστείας, η οποία έχει ψηφιστεί ο χειρότερος εργοδότης στις ΗΠΑ, με τους εργαζόμενους αλλά και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων IUF, να έχουν κηρύξει παγκόσμιο μπουκοτάζ του προιόντος της Hayat,
και τέλος το Sani του Ανδρεάδη, πρόεδρο του ΣΕΤΕ φίλο του Κ. Καραμανλή και ιδιοκτήτη κατασκευαστικής δημοσίων και ιδιωτικών έργων,
πλήθος πολυεθνικών αλλυσίδων που δραστηριοποιούνται στα all inclusive,
αλλά και την διάθεση μεγάλων και επιφανών επιχειρηματιών να εμπλακούν στην τουριστική βιομηχανία με προεξέχον παράδειγμα τον Λάτση να προσπαθεί να αποκτήσει το φιλέτο της Αφάντου στη Ρόδο για την κατασκευή γκόλφ και ξενοδοχείων.
Να θυμίσουμε επίσης ότι οι εφοπλιστές (και εργοδότες μας ιδιοκτήτες ξενοδοχείων) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΑΡΘΡΟ 105 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, από την άλλη επιδοτούνται από το κράτος, εμάς δηλαδή, για τις δραστηριοτητές τους στον κλάδο των ξενοδοχείων, ποικιλοτρόπως και κατ΄εξακολούθησιν.
Οι δε τράπεζες (και εργοδότες μας ιδιοκτήτες ξενοδοχείων), αφού μοίραζαν τσάμπα χρήμα χρόνια τώρα στους επιχειρηματίες του κλάδου, στους εαυτούς τους δηλαδή σε πολλές περιπτώσεις όπως αναφέραμε παραπάνω, αναχρηματοδοτούνται συνεχώς με δικά μας χρήματα τα οποία υφαρπάζει το κράτος παράνομα απο τα ασφαλιστικά μας ταμεία από την ξεδιάντροπη φορολογία εις βάρος των εργαζομένων κτλ.
Το πάνελ της διαστροφής έρχονται να συμπληρώσουν οι μεγαλοκαναλάρχες – οι ίδιοι δηλαδή επιχειρηματικοί κύκλοι, όπου κυριολεκτικά κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους και εν δυνάμει άνεργους, με εκπομπές μαγειρικής και διαφήμιση του κλάδου του τουρισμού σαν ιδανική επαγγελματική διέξοδο και τα ιδιωτικά ΙΕΚ, που σε συνδιασμό με την απαξίωση κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης, συντηρούν την δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού υπηρετώντας τους εργοδότες μας.

Ένας φαύλος κύκλος διαπλοκής της εξουσίας εις βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους που για να ανατραπεί θέλει πολιτική βούληση ή λαική εξουσία, πείτε το όπως θέλετε.

c.b.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου