4 Οκτ 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 5-10-13

Saturday, 5 October y

Η συνέχιση των πανηγυρισμών του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης για την αύξηση του τουρισμού, περιλαμβάνει πλέον και τη μαύρη προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα βγουν ωφελημένοι, επειδή οι τουρίστες λόγω των εξελίξεων και του ενδεχόμενου πολέμου στη Συρία δε θα πάνε φέτος και του χρόνου διακοπές στη Μέση Ανατολή. Ήδη στη Ρόδο κι αλλού ζητούν λέει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για να κατευθυνθούν από τους τουριστικούς πράκτορες οι τουρίστες που είχαν κλέισει πακέτα διακοπών στη Μέση Ανατολή στη χώρα μας.
Είναι ξεδιάντροποι και ψεύτες! Η αλήθεια που δεν λένε βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα.
Από τη μια η όποια αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό έγινε πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, από την απλήρωτη δουλειά, την ανασφάλιστη εργασία και τους μισθούς πείνας, την εκτεταμένη μαθητεία.
Κι από την άλλη δεν μπορεί να περιμένει κανείς εργαζόμενος να βγει ωφελημένος από τη δυστυχία και τις τραγωδίες άλλων λαών. Δεν είναι αυτή η ηθική της τάξης μας, έρχεται σε αντίθεση με την αλληλεγγύη που πρέπει να χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους σε κάθε γωνιά του κόσμου, ιδιαίτερα όταν ο εχθρός ήταν και παραμένει κοινός: τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Είναι όμως και αυτονόητο ότι όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού μας θα καεί και το δικό μας. Οι εργαζόμενοι του κλάδου το έχουμε ζήσει πολλές φορές. Κάθε που ξεσπούσε στη γειτονιά μας ένας πόλεμος (ΙΡΑΚ, Γιουγκοσλαβία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Λιβύη) εδώ βιώναμε την πίεση των εργοδοτών για έκτακτα μέτρα (απολύσεις, μείωση μισθών και δικαιωμάτων).
Γνωρίζουμε καλά, ότι με οποιαδήποτε εξέλιξη, τα μόνα που δεν θίγονται είναι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, που βρίσκουν πάντα τρόπο να διασώζονται και να αυξάνονται, είτε με τη μεταφορά των επιχειρήσεών τους και άρα απολύσεις, είτε με περικοπές και απληρωσιά για τους εργάτες, είτε με επιδοτήσεις, δάνεια και επιχορηγήσεις που πληρώνονται κι αυτές από τη δική μας δουλειά.
Η θέση του Συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου είναι μια:
Είμαστε ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και σε συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.
Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση από την Ελληνική Κυβέρνηση:
Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου