22 Οκτ 2013

‘’ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ; ’’ ΑΦΟΥ ΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΣΟΥ.

σωματείο CARAVEL
22 οκτώβρη 2013

Υπάρχει υψηλό ποσοστό Ανεργίας. Απασχολείσαι με χαμηλές αποδοχές , με συμβάσεις ημέρας, με ελαστικούς όρους εργασίας. Δουλεύεις τα ρεπό σου χωρίς να χτυπάς κάρτα. Απλήρωτα. Μετά βίας καταφέρνεις να τα φέρεις βόλτα. Στερείσαι βασικές ανάγκες επιβίωσης. Κόβεις και το δείπνο, για να κοιμάσαι ελαφρά το βράδυ. Για να μη βλέπεις την εφιαλτική πραγματικότητα στα όνειρά σου. Τα δικαιώματά σου βαπτίζονται ‘’αγκυλώσεις’’. Οι υποχρεώσεις τους ‘’εργατικό κόστος’’.
Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να στερηθούν το ανθρακούχο νερό μετά το Φαγοπότι. Είναι θέμα βιωσιμότητας, λένε οι ειδικοί.
Η ανεργία αυξάνεται. Απολύουν οι επιχειρηματίες για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να γίνουν ανταγωνιστικοί , λένε οι κολλητοί τους.
Πολλοί συγγενείς και φίλοι στην ανεργία. Μειώνουν τα επιδόματα ανεργίας και επιδοτούν την απασχόληση προσφέροντας δωρεάν εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Για το καλό των νέων , να μην τεμπελιάζουν. Να μάθουν πως το τρίβουν το πιπέρι και πως βγαίνει το βρώμικο ψωμί.
Οι άνεργοι λιμοκτονούν. Γίνονται καταθλιπτικοί, κλείνονται σπίτια τους. Δεν έχουν κουράγιο ούτε να φωνάξουν το πρόβλημά τους στο δρόμο. Δεν τους αξίζει τέτοια μεταχείριση . Δεν έφταιξαν σε τίποτα να τους καταδικάζουν. Τους λυπάσαι , αλλά η λύπηση δεν τους χορταίνει. Σε τρομοκρατεί η ιδέα που σου περνάνε να γίνεις ένας σαν τους φίλους σου και συγγενείς σου.
Μειώνουν την κοινωνική πρόνοια, τις συντάξεις. Εσύ όμως με μεγαλύτερη ένταση δουλεύεις στους ρυθμούς της ανταγωνιστικότητας. Δουλεύεις για δύο. Με υπερωρίες και ρεπό απλήρωτα υπέρ πίστεως και πατρίδος των ‘’Απατρίδων Κεφαλαίων’’.
Μα γιατί να κάνουν νέες προσλήψεις μεγαλόψυχε ελεήμονα συνάδελφε?!! Φοβάσαι μη χάσεις τα ψίχουλα και μυξοκλαίς μαζί με τους άνεργους φίλους σου για την αύξηση της ανεργίας που την συντηρείς εσύ ο ίδιος με τις επιλογές σου .
Στις απεργίες δεν συμμετέχεις γιατί σου λένε τ’ αφεντικά σου από τις ‘’οθόνες ‘’ ότι είναι αναποτελεσματικές.
Πότε όμως τόλμησες να πάρεις μέρος σε οργανωμένες διαμαρτυρίες για το δίκιο σου;
Είσαι σκυμμένος στο αμόνι της υποταγής σφυρηλατώντας της αλυσίδες σου !!!
Το ίδιο έκαναν οι περισσότεροι από τους άνεργους φίλους. Δεν τη γλύτωσαν την απόλυση όμως. Σε λίγο θα πεινάς όσο και οι άνεργοι .
Πάρτο απόφαση επιτέλους να διεκδικήσεις για την άδικη καταδίκη που σου επέβαλαν .Είσαι Αθώος. Φώναξέ το . Εμψύχωσε τους άνεργους φίλους σου, ξεσήκωσέ τους. Νιώσε ξανά ζωντανός άνθρωπος και όχι αλυσοδεμένο ζόμπι. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 06 ΝΟΕΜΒΡΗ
Ας έχασες πολύτιμο χρόνο.
Κάνε την Αρχή. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα παρά μόνον το φόβο σου. Αντιμετώπισέ τον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                             ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου