Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος


Κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ανάγκασαν τηΔιοίκηση του ΙΚΑ να αποσύρει εισήγηση για κατάργηση της ασφάλισης με τεκμαρτό ημερομίσθιο, που αφορά τους εργαζόμενους πού αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές.
Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα οι σερβιτόροι του κλάδου καθώς και εργαζόμενοι σε άλλα επαγγέλματα να ασφαλίζονται από τους εργοδότες στην καλύτερη περίπτωση με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη. Παράλληλα, θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην απόκτηση των προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση και συντάξεις πείνας.
Και όλα αυτά σε μια εποχή που η διοίκηση του ΙΚΑ αντί να εντείνει τους έλεγχους για την εισφοροδιαφυγή, κινείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων καταργώντας και τα τελευταία ασφαλιστικά δικαιώματα που τους έχουν απομείνει.
Τα μυξοκλάματα για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και την μείωση των αποθεματικών αποτελούν πρόφαση για την ένταση της επίθεσης σε Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια σημειώνει το Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να είναι σε επαγρύπνηση στην περίπτωση που επαναφέρουν το θέμα κατάργησης του κανονισμού ασφάλισης αυτών των εργαζομένων αλλά και να παλέψουν καθολικά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν τσάμπα εργάτες, για να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Η μόνη απάντηση σε αυτή την πολιτική που γίνεται διαρκώς πιο βάρβαρη και επικίνδυνη είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος μέσα από την οργάνωση και δράση των ταξικών σωματείων».
1 / 5