10 Δεκ 2013

Επιτέλους η Ομοσπονδία αποφάσισε να ΄΄σπάσει αυγά΄΄ για το ζήτημα του Αστέρα Βουλιαγμένης.




Επιτέλους η Ομοσπονδία αποφάσισε να ΄΄σπάσει αυγά΄΄, να κοντραριστεί με τις μνημονιακές κυβερνήσεις για το ζήτημα του Αστέρα και να οργανώσει τους εργαζόμενους σε αγώνα για την ανατροπή των αντιεργατικών νόμων ... 
ζητώντας απλά ΄΄την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους΄΄.

Παραθέτουμε τα μοναδικά δύο δελτία τύπου από τη σελίδα της Ομοσπονδίας για τον Αστέρα, όπου πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου τυγχάνει να είναι ο γ. γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Κούκος,  καθώς και  μία ανακοίνωση του συνδικάτου Αττικής που βάζει το ζήτημα στη σωστή κατεύθυνση.
Επίσης μας λυπεί το γεγονός για το copy pastle των ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας από το σωματείο Ρεθύμνου, δείτε εδώ, περιμένουμε από τους συναδέλφους που υποστηρίζονται από το Σύριζα και την ΑΠ, μία πιο κριτική στάση απέναντι στις εργοδοτικές συμπεριφορές της Ομοσπονδίας.
Επίσης εδώ θα βρείται την τοποθέτηση της 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΑ"


cb


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
10/12/2013
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης, η πώληση και το ξεφόρτωμα εργατικού κόστους που διεκπεραιώνει η σημερινή διοίκηση.
Το κορυφαίο περιουσιακό ακίνητο φαίνεται ότι μετά το άνοιγμα των προσφορών καταλήγει στον αραβικών συμφερόντων όμιλο με ένα προκλητικά χαμηλό τίμημα δεδομένης της τωρινής του χρηματιστηριακής αξίας και της πολυετούς ζημιογόνας χρήσης συνέπεια των πολιτικών απαξίωσης της διαχειρίστριας Εθνικής Τράπεζας και της αποτυχημένης ανάληψης του management από γνωστή αλυσίδα. Προκύπτουν περιβαλλοντικές συνέπειες από την σχεδιαζόμενη τσιμεντοποίηση αλλά κυρίως κίνδυνοι για τους εκατοντάδες εργαζόμενους συνεχούς και εποχικής απασχόλησης, αφού αν ευσταθούν οι προθέσεις του πλειοδότη ομίλου για δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων 7 αστέρων είναι εξαιρετικά πιθανό να κατεδαφίσουν ή να ανακατασκευάσουν ολικά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις με ενδεχόμενη συνέπεια απόλυση ή στην καλύτερη περίπτωση διαθεσιμότητα για το σύνολο του προσωπικού.
Παράλληλα με την παραχώρηση στην αθέατη πλευρά η σημερινή διοίκηση και ο διευθύνων σύμβουλος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Τράπεζας συνεχίζουν τις καταργήσεις θέσεων, τις απολύσεις ή τις μετατροπές των συμβάσεων από συνεχούς απασχόλησης σε εποχιακής. Μετά το πογκρόμ απολύσεων και μετατροπής συμβάσεων του περασμένου χειμώνα για σχεδόν 100 εργαζόμενους καλούνται εκ νέου εργαζόμενοι σε εκβιαστικά διλήμματα απόλυσης ή αλλαγής θέσεως ή μετατροπής της Σύμβασης τους.
Διεκπεραιώθηκαν αυτές τις ημέρες 4 απολύσεις ενώ προωθούν την κατάργηση του τμήματος των πλυντηρίων όπου 5 στους 6 εργαζόμενους μετακινήθηκαν και ένας απολύθηκε.
Ερωτάται η διεύθυνση τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν και με ποια νομιμοποίηση προβαίνουν σε επιθετικές κινήσεις την προηγούμενη της μεταβίβασης του συγκροτήματος;
Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας που είναι βέβαιον ότι θα απολέσει τον ρόλο του την επαύριον της πώλησης ποια γραμμάτια εξαργυρώνει;
Η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ απαιτεί να σταματήσουν άμεσα τις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους και ζητεί την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
10/05/2013
O ΣΕΤΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 39 εκατ. ΕΥΡΩ
Με την ίδια ταχύτητα και αποφασιστικότητα που η Κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις από τους εργαζόμενους, τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού επιδοτούν τους εργοδότες στον Τουρισμό με ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα κατάρτισης απασχόλησης 10.000 θέσεων εργασίας (αφού είχαν φροντίσει να αναγορεύσουν τον ΣΕΤΕ κοινωνικό εταίρο με τις ευλογίες της Τρόικας).
Είναι αμφιλεγόμενο γιατί ο Τουρισμός είναι ένας δυναμικός κλάδος που ανθίσταται στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι δημόσιοι πόροι θα έπρεπε να διοχετεύονται στο κοινωνικό κράτος και στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων. Επιπλέον δεν θεωρούμε ότι διασφαλίζεται η διαφάνεια και ο δημόσιος έλεγχος της διαχείρισης από ιδιωτικούς φορείς όπως ο ΣΕΤΕ και η Ε.Ε.Δ.Ε.
Η ανησυχία μας είναι το ενδεχόμενο να μετατραπεί το πρόγραμμα σε εργαλείο ενίσχυσης της ανεργίας και υποκατάστασης θέσεων εργασίας εργαζόμενων του κλάδου που όλη αυτή την περίοδο απολύονται κατά κύματα.
Μόνον η «ναυαρχίδα» της ελληνικής ξενοδοχείας ο Αστέρας Βουλιαγμένης ξεφόρτωσε πρόσφατα από εργατικό κόστος, ενδεχομένως για να πουληθεί ευκολότερα, απολύοντας ή μετατρέποντας τις συμβάσεις σε εποχιακής φύσεως, πάνω από 90 εργαζόμενων.
Επιπλέον ελπίζουμε τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν με την ίδια διάθεση επίλυσης που επιδεικνύουν στους εργοδότες, σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου και των εργαζομένων όπως είναι η στήριξη της απασχόλησης και των αποδοχών τους μέσω των κλαδικών συμβάσεων, τα επιδόματα ανεργίας των εποχιακών που θα αντιμετωπίσουν ολέθρια προβλήματα επιβίωσης το ερχόμενο Φθινόπωρο, τα πολυϊατρεία του κλάδου που απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση λειτουργίας τους, οι κατασκηνώσεις των παιδιών .

Οι απολύσεις έφτασαν τις 100!
Ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής
Σε 100 απολύσεις εργαζομένων, από τον περασμένο Νοέμβρη, μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει ο «Αστέρας Βουλιαγμένης», με μεγαλομέτοχο την Εθνική Τράπεζα και διαχειρίστρια εταιρεία την πολυεθνική «Starwood». Τους περισσότερους από αυτούς, όπως καταγγέλλει το συνδικάτο, τους επαναπροσέλαβε με συμβάσεις λίγων μηνών, κι όσους αρνήθηκαν να αποδεχτούν αυτούς τους όρους, τους έστειλε στη μόνιμη ανεργία.
«Αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν. Αυτός είναι ο τουρισμός που σχεδιάζουν.Νέοι μέχρι 29 χρόνων, ανασφάλιστοι με 400 ευρώ από τη μια, απολυμένοι εργαζόμενοι με δικαιώματα από την άλλη. Ετσι θα έρθει η ανάκαμψη που από το πρωί ως το βράδυ προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ των εργοδοτών. Ετσι θα μεγαλώσει η κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, μέσα από τη δική μας εξαθλίωση, με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, με τα παιδιά μας μισοαπασχολούμενα, με τους επαγγελματίες του κλάδου στα αζήτητα. Ετσι εννοούν τον τουρισμό και την αναψυχή: με εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα ξεροκόμματο ήλιο με ήλιο, αν δε συναινέσουν στη σφαγή των δικαιωμάτων τους και με το λαό όχι μόνο να μην μπορεί να κάνει διακοπές, αλλά να μην έχει πρόσβαση σε καμία ελεύθερη παραλία. Ετσι θέλουν να τσακίσουν την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, με μορφές απασχόλησης που θα είναι είτε μαθητεία, είτε δουλεμπορικά συνεργεία, είτε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας», σημειώνει χαρακτηριστικά το συνδικάτο.
Καταγγέλλει ότι «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει καταργήσει το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου, δίνει στο ΣΕΤΕ, δηλαδή στους μεγαλοξενοδόχους, 38 εκ. ευρώ μέσα από τζάμπα δουλειά 10.000 νέων. Για να χωρέσουν αυτοί οι τζάμπα και ανασφάλιστοι εργάτες στον "Αστέρα Βουλιαγμένης" και στα άλλα μεγάλα σύγχρονα κάτεργα, η μεγαλοεργοδοσία απολύει όσους δε συμβιβάζονται με τη φτώχεια».
Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στο συγκρότημα να μην αποδεχτούν τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Να σταθούν αλληλέγγυοι με όσους έχουν απολυθεί ή θα απολυθούν το επόμενο διάστημα και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάκληση των απολύσεων. Να μην επιτρέψουν καμιά περικοπή των δικαιωμάτων τους.
«Η πολυδιαφημισμένη "Αθηναϊκή Ριβιέρα" (από το Καβούρι μέχρι το Λαιμό Βουλιαγμένης) - τονίζει - που προορίζεται για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, θα πωληθεί χωρίς εργαζόμενους, ή με εργαζόμενους των 400 ευρώ».
Τέλος, καλεί τα ταξικά σωματεία του κλάδου και τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στα αντεργατικά σχέδια και τις απολύσεις στο συγκρότημα, στην επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει στους μεγαλοεπιχειρηματίες υποδομές, ακτές και λιμάνια, να εμπορευματοποιήσει ακόμη περισσότερο τον τουρισμό που είναι λαϊκό δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου