13 Δεκ 2013

Εργαζόμενοι «Αίγλης» Ζαππείου: Ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί για καταβολή ενός μισθού αύριο - 902.gr

Δηλώνουν αγωνιστική ετοιμότητα για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων του
Από την απεργία των εργαζομένων
Καρπούς φαίνεται να αποδίδει η σημερινή απόλυτα πετυχημένηαπεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην «Αίγλη» Ζαππείου που ξεκίνησε από τις 8 το πρωί. 
Η εργοδοσία κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, της συμμετοχής τους στην απεργία και στην περιφρούρηση, αλλά και την στήριξη του κλαδικού Συνδικάτου Αττικής,δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή 13 Δεκέμβρη ένα μισθό από το σύνολο αυτών που τους οφείλει και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ρύθμιση καταβολής των υπολοίπων δεδουλευμένων.Ωστόσο οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την οριστική και ολοκληρωτική υλοποίηση των εργοδοτικών δεσμεύσεων.
Παράλληλα αντιπροσωπεία τους συμμετείχε στην κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που έγινε σήμερα (Πέμπτη 12 Δεκέμβρη)το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους «η εργοδοσία επανειλημμένα έχει αθετήσει την υπόσχεσή της για άμεση εξόφληση όσων μας χρωστάει, τρομοκρατεί, απειλεί και εκβιάζει κάθε φορά που διεκδικούμε.
Δεν είμαστε οι μόνοι που είμαστε απλήρωτοι στον κλάδο, ξέρουμε πολύ καλά ότι η απληρωσιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όμως μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις, οι εργαζόμενοι στην "Αίγλη" Ζαππείου έχουμε αποφασίσει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με το να μην παλεύουμε και να μη διεκδικούμε, δεν κερδίσαμε τίποτε άλλο από υποσχέσεις που συνεχώς αθετεί η εργοδοσία. Αποφασίσαμε ότι έχει έρθει η ώρα να παλέψουμε ενωμένοι. Έχει έρθει η ώρα να συσπειρωθούμε στο πλευρό του κλαδικού μας Συνδικάτου. Πέρα από το δικό μας πρόβλημα, να παλέψουμε μαζί με όλο τον κλάδο για τα ζητήματα που μας βασανίζουν όλους.
Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση του Συνδικάτου για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβάλλουν τις δικές μας ανάγκες.
Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία και τους συναδέλφους του κλάδου να στηρίξουν τον αγώνα μας. Έχουμε μάθει πια ότι κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει όταν παλεύει μόνος του, μόνο μέσα από την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και τον κοινό αγώνα, μπορούμε να δώσουμε αποτελεσματικά τις μάχες μας και να σημειώσουμε επιτυχίες».
Εργαζόμενοι «Αίγλης» Ζαππείου: Ανάγκασαν την εργοδοσία να δεσμευτεί για καταβολή ενός μισθού αύριο - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου