13 Δεκ 2013

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής: Κινητοποίηση - απαίτηση για υπογραφή ΣΣΕ (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Έκαναν πορεία στην Ένωση Ξενοδόχων και την ΓΣΕΒΕΕ και νωρίτερα συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος


Με πορεία στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό και ξενοδοχείων Αττικής απαίτησαν σήμερα την υπογραφή ΣΣΕ με βάση το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Κλαδικού Συνδικάτου και 15 επιχειρησιακών σωματείων με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ (ανήκουν επισιτισμός - ζαχαρώδη), ο γ.γ. της Συνομοσπονδίας που κατέχει ταυτόχρονα και την θέση του γ.γ. στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων, κάτω από την ανυποχώρητη, αγωνιστική παρέμβαση του κλάδου, δήλωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση για την νέα ΣΣΕ με το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής θεωρώντας ως βάση διαπραγμάτευσης το καθεστώς που ίσχυε στην προηγούμενη σύμβαση που η μετενέργεια της έληξε τον Αύγουστο του 2012. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό απαιτούν να υπογραφεί η σύμβαση που το καθεστώς που ίσχυε πριν από την λήξη της μετενέργειας.
Κατά την συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο τελευταίος τους διεμήνυσε ότι θα υπογράψει Σύμβαση που δεν θα ικανοποιήσει τον κλάδο γιατί αλλιώς θα καταλήξουμε στα 586 ευρώ που προβλέπει ο νόμος». Στον εκβιασμό της εργοδοσίας άμεση ήταν η απάντηση των εργαζομένων ότι «και ο τελευταίος εργαζόμενος του κλάδου έχει γνώση και έχει πειστεί για το πανηγύρι κερδών που έχουν αποκομίσει οι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας προτείνοντας σε όλες τις κλαδικές μας οργανώσεις πανελλαδικά τον συντονισμό της πάλης για υπογραφή τοπικών ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας». 
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης που επέδειξε στους απεργούς συναδέλφους τους στην Αίγλη Ζαππείου, αντιπροσωπεία τους που βρέθηκε στο πλευρό τους.
συνέχεια:
Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής: Κινητοποίηση - απαίτηση για υπογραφή ΣΣΕ (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου