13 Νοε 2013

Η ΑΣΤΥ διαχειριστής του Ledra Marriott από το 2014

LEDRAMARRIOTT1
Τη διαχείριση του ξενοδοχείου Ledra Marriott (φωτογραφία) αναλαμβάνει από 1η Ιανουαρίου του 2014 η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας, ΑΣΤΥ. (έχει περάσει στους κληρονόμους του Γ. Παρασκευαΐδη)
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το ξενοδοχείο Ledra Marriott είναι ιδιοκτησία της Ανώνυμος Ξενοδοχειακή και Τουριστική εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. και το διαχειριζόταν η Marriott International τα τελευταία 30 χρόνια. Με αμοιβαία συμφωνία μεταξύ Marriott International και ΑΣΤΥ αποφασίστηκε όπως η σύμβαση διαχείρισης που λήγει στις 31/12 μη ανανεωθεί παραπέρα. 
Η ΑΣΤΥ ως ιδιοκτήτης και -από 01/01/2014- διαχειριστής του ξενοδοχείου, αναλαμβάνει να τηρήσει όλες τις υπάρχουσες και μελλοντικές ατομικές και ομαδικές κρατήσεις.

Η διαχείριση και λειτουργία του ξενοδοχείου θα διεξάγονται από την ΑΣΤΥ που θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες τα υψηλότερα δυνατά "στάνταρ" υπηρεσιών, ενώ θα διατηρεί υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις και παροχές τόσο για ταξιδιώτες αναψυχής όσο και για επαγγελματίες.
Πηγή: www.euro2day.gr 

To Ledra Marriot θύμα της κυπριακής κρίσης

Η οικογένεια Παρασκευαΐδη στο πλαίσιο των γενικότερων ανατροπών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα κι έχοντας χάσει σημαντικά κεφάλαια στην Κύπρο, αποφάσισε να συρρικνώσει την παρουσία της σε μια σειρά από άλλες business αρχής γενομένης από το ξενοδοχείο Ledra Marriott στην Αθήνα.
Κάπως έτσι κύκλοι της οικογένειας αναφέρονται σε επικείμενη πώληση της ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας στη Συγγρού μετά την αδυναμία πληρωμής στη διαχειρίστρια εταιρεία από τις ΗΠΑ Marriott. Γιατί περί αδυναμίας επρόκειτο καθώς η κυπριακή οικογένεια δεν είχε τη διάθεση, αλλά και τη δυνατότητα να πληρώσει με αποτέλεσμα να «χάσει» κι όχι όπως μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί να επιτύχει βελούδινο διαζύγιο σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα του διεθνούς φήμης τουριστικού σήματος.

Από τις 31 Δεκεμβρίου η αλυσίδα Μarriott Ιnternational θα σταματήσει τη συνεργασία με την Αθήνα, αφού δεν θα στεγάζεται πλέον στο ξενοδοχείο Αthens Ledra Marriott της Λεωφόρου Συγγρού. Η σχέση με την κυπριακή οικογένεια τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε, με θρυαλλίδα πάντως των εξελίξεων τον περασμένο Μάρτη όπου η Κύπρος οδηγήθηκε σε οδυνηρές λύσεις με αντανάκλαση στον κυπριακό όμιλο επιχειρήσεων. Κάπως έτσι, το εφετινό καλοκαίρι η οικογένεια Παρασκευαΐδη αποφάσισε συρρίκνωση των εκτός κατασκευών δραστηριοτήτων της, σταδιακή αποεπένδυση από τον τουρισμό και στροφή μόνο εκεί που κερδίζει μέχρι η κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα να εξομαλυνθεί. Κάπως έτσι, το Ledra Marriott, ιδιοκτήτρια εταιρεία του οποίου είναι η ΑΣΤΥ ΑΕ (που έχει περάσει στους κληρονόμους του Γ. Παρασκευαΐδη) οδηγείται σε νέες ατραπούς...
Πηγή: www.newsmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου