18 Νοε 2013

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΑΣ, ΑΝΤΕ!!!

Έπεσε από τα σύννεφα η διοίκηση της ομοσπονδίας, ο κ. Προύντζος και ο κ. Χότζογλου και οι υπόλοιποι, με τις εξωφρενικές απαιτήσεις των εργοδοτών για νέες μειώσεις στους μισθούς στην σύμβαση των ζαχαρωδών.(διαβάστε προσεκτικά παρακάτω το δ.τ.)
Όταν τους έλεγαν πέρσι οι εργαζόμενοι να μην υπογράψουν συμβάσεις με μειώσεις, γιατί οι εργοδότες είναι ασύδοτοι και στο τέλος θα μας πετάνε ξεροκόμματα αντί για μισθούς, αυτοί τους κατηγορούσαν για αδιαλακτικότητα και στείρο επαναστατισμό.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ.
Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ.
Παρόλα αυτά,
Στις 31-12-13 λήγει και η σύμβαση των ξενοδοχουπαλλήλων. 
Θα μας ενημερώσουν για το τι θα κάνουν?
Θα καλέσουν τους εργαζόμενους σε συσκέψεις? 
Θα κάνουν ολομέλεια?
Ή δε βρίσκουν ακόμα σοβαρό λόγο όπως έλεγε ο κ. Χότζογλου στο fcbk? 
Θα υπογράψουν τελικά συμβάσεις με νέες μειώσεις?
cbΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
18.11.2013
ΑΠΩΛΕΙΑ Κ.Σ.Σ.Ε ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ

Συμπληρώνεται σήμερα η τρίμηνη ενέργεια της σύμβασης Ζαχαρωδών και χάνεται μία ακόμη Κλαδική Σύμβαση με ευθύνη και επιλογή των εργοδοτών. Παρά την σημαντική μείωση (-15%) που συμφωνήσαμε πέρυσι με σκοπό τη διατήρηση της σύμβασης εμφανίστηκαν με διαθέσεις κανιβαλισμού των αποδοχών των εργαζομένων και προεξοφλώντας την απώλεια της Σύμβασης (Ζήτησαν 8% νέα μείωση βασικού μισθού + 8% κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος + 5% από την κατάργηση μίας τριετίας + είσοδο των νεοεισερχόμενων με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη επί μία τριετία).
Πλέον οι εξειδικευμένοι τεχνίτες στα εργαστήρια ζαχαρωδών θα βρεθούν προ εκβιαστικών διλημμάτων απόλυσης ή προσαρμογής των ατομικών τους συμβάσεων στα επίπεδα του ανειδίκευτου εργάτη, όπως συνέβη στα επισιτιστικά καταστήματα.
Οι πραγματικοί ή συμφωνημένοι μισθοί όμως είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ως αδήλωτη εργασία κατά ένα ποσοστό, με σοβαρές συνέπειες ασφαλιστικές και φορολογικές από την εισφοροκλοπή και φοροκλοπή.
Αυτά τα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών των Κυβερνώντων, είναι αποτέλεσμα της κατάργησης της μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, είναι αποτέλεσμα της μη υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των Συμβάσεων.
Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα είναι πλέον όμηροι των βουλήσεων των εργοδοτών, χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς την προστασία της εργατικής νομοθεσίας, να φλερτάρουν με την ανεργία και την απόγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου