18 Νοε 2013

Λάρισα: Μπαράζ απολύσεων στα «Goody’s» γιατί δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις


Την εκδικητική και παράνομη απόλυση 13 εργαζομένων στα καταστήματα «Goody’s» της Λάρισας τους τελευταίους τρεις μήνες και την απόλυση συνδικαλίστριας (της ταμία του ΔΣ του Συνδικάτου), πριν λίγες ημέρες καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας συνοδεύεται από διώξεις σε εργαζομένους που τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, τολμούν να αντισταθούν και να πείσουν και άλλους εργαζόμενους ότι αποτελεί μονόδρομο η πάλη ενάντια στην επίθεση που δέχονται. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και στον κλάδο γενικότερα να οργανωθούν στο Συνδικάτο Επισιτισμού  - Τουρισμού της Λάρισας για να μην είναι ευάλωτοι στην επίθεση αυτή».
Το Σωματείο καταγγέλλει επίσης την επιχείρηση που «το προηγούμενο διάστημα προχώρησε δυο φορές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών. Μέχρι στιγμής έχει απολύσει σχεδόν όλους τους εργαζόμενους που αντιστάθηκαν, δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση και θέλησαν να κρατήσουν την κλαδική. Με την αιτιολογία ότι είναι άδικο να απολύονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές, παράνομα απέλυσαν και τη συνδικαλίστρια, ταμία της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας».
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο καταλήγοντας τονίζει ότι «η πρόθεση της εργοδοσίας είναι να ξεμπερδεύει από το οποιοδήποτε ίχνος συνδικαλιστικής δράσης και για αγώνα στα καταστήματά της. Περιμένουν να αξιοποιήσουν το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Το ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας απαιτεί να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις στην επιχείρηση Goody’s της Λάρισας».
από ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου