20 Νοε 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΕ ΝΟΜΟ - ΤΕΡΑΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!


30.000-600.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ, 30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ»
Ο όποιος δημοκρατικός μανδύας υπήρχε φεύγει και η δημοκρατία μετατρέπεται σε κούφιο κουφάρι , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, κ.τ.λ.. Οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου μετατρέπονται τάχιστα σε οικονομικά – κοινωνικά νεκροταφείααλλά και παραδείγματα δημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής αποσταθεροποίησης με ξεκάθαρη ευθύνη τωνπαραδομένων οικονομικά στην ΕΕ νεοφιλελεύθερων αστικών κυβερνήσεών τους.
Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ισπανία ο λεγόμενος «νόμος Προστασίας του Πολίτη» που εισηγείται το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών και προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρόστιμο 30.000-600.000 ευρώ για συνάθροιση πολιτών μπροστά από τη Βουλή χωρίς προηγούμενη έγκριση των Αρχών!
Με τον νομοθετικό αυτό τερατούργημα οι ισπανοί διαδηλωτές που διαμαρτύρονται ενάντια στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ραχόι και την τρόικα θα μπορούν να διαδηλώνουν αλλά μακριά από τα σπίτια των υπουργών και βουλευτών, για να μην ενοχληθούν!!!
Στις 30.000 ευρώ θα ανέρχεται επίσης το πρόστιμο σε περίπτωση που πολίτης «προσβάλει αστυνομικό», ενώ στο συνολικό σχέδιο μέτρων που αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή περιλαμβάνονται επίσης πρόστιμα «ανάλογου ύψους» για όσους συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν μπροστά από την ισπανική Βουλή!
Το νομοθετικό αντιδημοκρατικό τερατούργημα έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιότερο νόμο που είχε τεθεί σε ισχύ το 1992, από τον τότε σοσιαλιστή υπουργό Εσωτερικών Χοσέ Λουίς Κορκουέρα, ένα νόμο που ήταν «πολύ καλός» αλλά θεωρείται πλέον ξεπερασμένος από τους συνεργάτες του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντες Ντίαθ, που βάλθηκαν να τον... εκσυγχρονίσουν!
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο ανάμεσα στα 55 συνολικά άρθρα του νόμου που... απεργάζεται η ισπανική κυβέρνηση είναι η δυνατότητα που δίνεται στην Αστυνομία να μπορεί να προβαίνει στη χάραξη «ζωνών ασφαλείας», δηλαδή στην ουσία να μπορεί να αποκλείει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα από τις συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες πολιτών.
Αν και το εν λόγω άρθρο του νόμου δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ή επαγγελματιών που θα τυγχάνουν της «αυξημένης προστασίας», στην ουσία δίνει «πράσινο φως» στην απαγόρευση διαμαρτυριών έξω από τις κατοικίες των πολιτικών, «συνήθεια» που πλέον θα θεωρείται απαγορευμένη για τους Ισπανούς πολίτες που μέχρι σήμερα έχουν πολλές φορές κατασκηνώσει κυριολεκτικά στα σκαλοπάτια των πολιτικών.
Σύσσωμη η Αριστερά αλλά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα χαρακτήρισαν το σχέδιο «προσπάθεια φίμωσης των πολιτών».
Η εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) Σοράγια Ροδρίγκεθ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σαφή προσπάθεια καταπίεσης των δικαιωμάτων των πολιτών, που παραπέμπει σε καθεστώτα «όχι και τόσο δημοκρατικά», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Από την πλευρά του το Λαϊκό Κόμμα, διά του εκπροσώπου του, Αλφόνσο Αλόνσο, υπεραμύνθηκε των νέων μέτρων «προστασίας του πολίτη» σχολιάζοντας ότι η σύνταξη της πρότασης του καινούργιου νόμου δεν υπαγορεύτηκε από... καπρίτσιο, αλλά από την αναγκαιότητα και ότι ο καινούργιος νόμος σκοπεύει να αποκαταστήσει την προοδευτική εξαφάνιση των ποινών φυλάκισης στον Ποινικό Κώδικα.
Για επιστροφή στην εποχή του Φράνκο μιλούν και οι εκπρόσωποι του κινήματος των αγανακτισμένων«15-Μ», που κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας «κλίματος φόβου». Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίστηκε, αντίθετα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ιγνάθιο Κοσιό, καθώς το κράτος έλαβε υπόψη τα αιτήματα των αστυνομικών, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου