6 Νοε 2013

ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ



Άνοιξε η όρεξη των εργοδοτών του τουρισμού και ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ στην Αθήνα, στηνΘεσσαλονίκη και στους υπόλοιπους βασικούς τουριστικούς προορισμούς τα τουριστικά καταστήματά να παραμένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του προέδρου του ΣΕΤΕ(Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Ανδρέα Ανδρεάδη.
Προτρέπει δε τις Περιφέρειες να αποφασίσουν για τοάνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακέςσυνυπολογίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.
«Είναι αδύνατο να ζητάμε από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επτά Κυριακές του χρόνου που θα μπορούν να βρουν τα καταστήματα ανοικτά στη χώρα μας και να προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμία από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Είναι φανερό ότι το με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, αρχικά τις 6 από τις 52 Κυριακές τον χρόνο, ουσιαστικά μπήκε στο στόχαστρο η αργία της Κυριακής η οποία βαίνει προς κατάργηση.
Μετά και την ουσιαστική ακύρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που μόνο αυτές διασφάλιζαν την πενθήμερη εργασία (μια και δεν προβλέπεται από τον εργατοϋπαλληλικό κώδικα) ανοίγει ο ασκός του Αιόλου ώστε τα πάντα να είναι ανοιχτά και τις 7 μέρες της εβδομάδος.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου