13 Νοε 2013

Καταγγελία για την απαράδεκτη εντολή του Υπουργείου Τουρισμού.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την διεύθυνση του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου για την απόφαση τους να πετάξουν εκτός σπουδών έναν νέο άνθρωπο με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν να εκπαιδεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αυτή τους η απόφαση καταδεικνύει με τον πιο χυδαίο τρόπο την αντίληψη που έχουν όχι μόνο για τον Τουρισμό αλλά και για το δικαίωμα στην Παιδεία και τη μόρφωση.
Ο σπουδαστής που πετάνε έξω από τη σχολή πάσχει  από σύνδρομο Down και παρ’όλα αυτά εισήχθη 15ος στους 25 που έπαιρνε η σχολή. Είναι ένας νέος άνθρωπος που τελείωσε με «Άριστα» το Λύκειο.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο λόγος που δεν του επιτρέπουν να σπουδάσει δεν έχει να κάνει με τις δυνατότητες και τις ικανότητες του ίδιου αλλά με το γεγονός ότι θεωρούν ότι θα είναι αντιτουριστικός, δεν θα ταιριάζει με το προφίλ του νέου, όμορφου, εξυπηρετικού εργαζόμενου που προβάλλουν και διαμορφώνουν για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό.
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει έστω και σαν σκέψη η λογική ότι η εκπαίδευση ενός ανθρώπου με ειδικές ανάγκες θα υποβαθμίσει το επίπεδο της σχολής.  Το επίπεδο κάθε σχολής διαμορφώνεται από το επίπεδο γνώσεων που παρέχει στους σπουδαστές, από το κατά πόσο είναι δυνατό στους νέους να φοιτήσουν σε αυτή, από τις υλικοτεχνικές υποδομές της και από το επίπεδο και την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε είναι συνειδητή επιλογή του Υπουργείου Τουρισμού να υποβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, να τις απαξιώσει εξυπηρετώντας με διπλό τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στον Τουρισμό. Υποβαθμίζοντας και κλείνοντας τις δημόσιες σχολές στέλνει τους νέους βορά στα χέρια των σχολαρχών που έναντι αδρότατης αμοιβής τους εκπαιδεύουν ώστε να γίνουν χρήσιμα, φτηνά, πειθήνια, μισοειδικευμένα εργαλεία έρμαια στις ορέξεις του κάθε εργοδότη.
Απαιτούμε να πάρουν πίσω αυτή την απαράδεκτη και χυδαία απόφαση και να επιτραπεί άμεσα στον σπουδαστή να παρακολουθήσει τις σπουδές του.
http://hwu.gr/?p=427

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου