16 Σεπ 2014

ΣΕΤΕ και «lobbying».



Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αποτελεί,  «προνομιακό συνομιλητή» τόσο των εκ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αρμοδίων για το «μοίρασμα» σημαντικών κονδυλίων όσο και των επιτελών της Task Force και της τρόικας στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η «επιτυχημένη» δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια. Ο ΣΕΤΕ αναγνωρίστηκε ως θεσμικά ισοδύναμος κοινωνικός εταίρος, αποκτώντας πρόσβαση στους πόρους του «Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών», ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Μπομπ Τράα, άλλοτε εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η δυνατότητα αυτή εξασφαλίζει στον ΣΕΤΕ ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ «τρέχει» και η πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ για την ανεργία των νέων, εξασφαλίζοντας και πάλι δεκάδες εκατομμύρια.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΤΕ εξασκείται σε «lobbying», (ο όρος αναφέρεται όταν πιέζονται βουλευτές,  διοικητές τραπεζών, και Δ.Ε.Κ.Ο., διευθυντές υπουργείων και οργανισμών σε όλη την υφήλιο για την νομοθέτηση υπέρ επιχειρησιακών συμφερόντων),
 ώστε να εισαχθούν ευνοϊκές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες ρυθμίσεις για μαθητευόμενους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε τουριστικές μονάδες, ενώ το Ινστιτούτο του συμμετέχει στις ομάδες εργασίας για τη νέα αντεργατική «μαθητεία». Επιπρόσθετα, στις «επιτυχίες» του Συνδέσμου συγκαταλέγεται η εξασφάλιση συμμετοχής σε πλείστα προγράμματα που αφορούν «συμφέρουσες» ρυθμίσεις, όπως μεγάλες φοροαπαλλαγές και αποφυγή καταβολής εργοδοτικών εισφορών.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου