18 Δεκ 2014

Δώρο Χριστουγέννων

Μην περιμένεις το δώρο Χριστουγέννων να στο δώσει ο Άι Βασίλης
 Γιορτές. Ψώνια, κόσμος, διασκέδαση, ξενύχτι, τα μαγαζιά γεμάτα. Το αλκοόλ να ρέει, οι πελάτες να καταναλώνουν, τα μαγαζιά να τζιράρουν και όλοι να μαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Και να σου οι σαμπάνιες, και να σου τα καλά κόκκινα κρασιά και να σου τα φιλέτα. Θα δουλέψουμε λίγες ώρες παραπάνω, θα τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα, θα φορέσουμε το γιορτινό χαμόγελο του εξυπηρετικού εργαζόμενου, με το αζημίωτο βέβαια αλλά δεν πειράζει, το μαγαζί να πάει καλά αφού έχει κρίση και ο κόσμος είναι άνεργος. Μια κακή λέξη όμως χαλάει την εορταστική ατμόσφαιρα και πιθανόν ενοχλεί τον εργοδότη μας. ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Ναι καλά ακούσατε. ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Όχι βέβαια κάποιο παιχνιδάκι, όχι από αυτά που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας.Το άλλο που είναι χρήματα, ισοδυναμεί με ένα μισθό και είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να καταβάλλει στους εργαζόμενους βάση της τυπικής εργατικής νομοθεσίας, ακόμα και της μνημονιακής.
 Βέβαια στον χώρο του επισιτισμού, στα καφέ, στα εστιατόρια, στα μπαρ και στα ξενυχτάδικα το μνημόνιο οι εργοδότες το είχαν φέρει από καιρό. Εδώ είναι ειδικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι πρόσκαιροι, συνδικαλισμό δεν έχουμε άρα: ποιο δώρο και κουραφέξαλα. Το μεροκαματάκι σου φίλε και πολύ σου είναι…
 Από φέτος ‘όμως τα πράγματα θα πάνε αλλιώς. Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, σερβιτόρες-οι, μπάρμαν, μάγειροι μπουφετζήδες θα απαιτήσουμε να πληρωθούμε χωρίς καθυστέρηση το δώρο Χριστουγέννων, άλλωστε βάση της σύμβασης που έχουμε υπογράψει με τον εργοδότη μας φορολογούμαστε κανονικά γι αυτό! Θα απαιτήσουμε επιπλέον να πληρωθούμε διπλό μεροκάματο τις αργίες των γιορτών 25η δεκέμβρη ( και παραμονή βράδυ), παραμονή πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Η χορήγηση των δώρων δεν είναι προαιρετική για τον εργοδότη αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ! Με βάση αυτό αποτελεί νόμιμο δικαίωμα μας το οποίο θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο! Απαιτούμε λοιπόν:
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
- ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ
- ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
- ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ
 Σε περίπτωση που ο εργοδότης μας αρνηθεί επικοινωνούμε με τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου, το Συνδικάτο Επισιτισμού Αθήνας, το Σωματειο Σερβιτορων Μαγείρων ή αλλιώς την επιθεώρηση εργασίας.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!!!!
Mail επικοινωνίας: episitismosnea@gmail.com Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 1765434

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου