17 Μαρ 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ




Το Συνδικάτο χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου στις αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν στις 10 Μάρτη.
Η ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμα να μαζικοποιήσουμε το Συνδικάτο μας, να γίνει ακόμη πιο ισχυρό, ώστε να συνεχίσει να οργανώνει με καλύτερους όρους τον αγώνα για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, επιβεβαιώνει την προσπάθεια που κάνουμε για πραγματική ανασύνταξη του κινήματος.
Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή στις εφτά πρώτες ημέρες των εκλογών, που πλησίασε τους 3.000 ψηφίσαντες και προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την παράταση των εκλογών για τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  1. Tην Τετάρτη 19/3/2014 στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια 7ος όροφος), από ώρες 11:00 έως 19:00 και στο Εκλογικό Κέντρο του Τοπικού Παραρτήματος του Συνδικάτου στον Πειραιά που στεγάζεται στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 –Πειραιάς) από ώρες 12:00 έως 20:00.

  1. Tην Πέμπτη 20/3/2014 στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια 7ος όροφος), από ώρες 12:00 έως 20:00.
3. Την Παρασκευή 21/3/2014 στο Καζίνο ΜΟΝΤ ΠΑΡΝΕΣ, στην Πάρνηθα, από ώρες 15:00 έως 24.00.

Τόσο η ένσταση, που κατέθεσε ο συνδυασμός της «Δημοκρατικής Συμφωνίας» -αντί Συμμαχίας- (φαίνεται ότι στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους με άλλο όνομα συνδυασμού αντί της ΠΑΣΚΕ, είχε ως αποτέλεσμα να μπερδευτούν και οι ίδιοι), όσο και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του επίδοξου υποψηφίου προέδρου του Συνδικάτου Προύντζου Παναγιώτη με σκοπό να σταματήσουν την παράταση και την παραπέρα μαζικοποίηση του Συνδικάτου, πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον κλάδο.
Η προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλογών, όταν με συκοφαντίες, μπόλικη λάσπη και ψεύδη νόμιζαν ότι θα μικρύνουν το Συνδικάτο, θα εμποδίσουν τους συναδέλφους να στηρίξουν με την ψήφο τους την ταξική γραμμή και την ενότητα του κλάδου.
Η επίκλησή τους για «παράνομη και παράτυπη παράταση των εκλογών» αποτελεί πρόκληση, όταν είναι γνωστό σε όλους πώς αντιλαμβάνονται τις δημοκρατικές διαδικασίες σε σωματεία που είναι πλειοψηφία σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας εκλογική διαδικασία χωρίς να αντιληφθεί κανείς πότε και πού, όταν τη διεξάγουν μέσα σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ή όταν έχει αποκαλυφθεί ότι ψηφίζουν μέχρι και νεκροί.
Οι προσφυγές στα δικαστήρια αποτελούν πάγια τακτική τους όταν δεν μπορούν να βάλλουν με άλλο τρόπο τους εργαζόμενους στο τσεπάκι τους. Άλλωστε την ίδια πρακτική ακολουθούν και οι μεγαλοξενοδόχοι που προσπαθούν με δικαστικές αποφάσεις να βάλουν εμπόδια στη δράση μας.
Στέλνουμε μήνυμα και στα δυο συνεταιράκια πώς ό,τι κι αν προσπαθήσουν κάνουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα που δίνουμε να ανασυνταχτεί το κίνημα, μέσα κι από την ισχυροποίηση του μεγαλύτερου Συνδικάτου στον κλάδου.
Έτσι κι αλλιώς, τόσο ο επίδοξος «υποψήφιος πρόεδρος του Συνδικάτου» -τρομάρα του- Προύντζος Παναγιώτης που έχει καταδικάσει ολόκληρο τον κλάδο σε εξαθλίωση με την υπογραφή του σε δυο ΣΣΕ καρμανιόλα για τον κλάδο, όσο κι ο έτερος Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Χότζογλου Γιώργος που εδώ και μέρες απειλεί τους συναδέλφους στην Πάρνηθα ότι αν δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα απολυθούν, είναι πια γνωστοί -κατ’ όνομα μόνο- στο Πανελλήνιο.
Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη στην πόλη που εκλέγονται, τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους.

Η καλύτερη απάντηση είναι η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή μας τόσο στην εκλογική διαδικασία όσο και στη λειτουργία, στη δράση του Συνδικάτου.

Η τρομοκρατία που σπέρνουν μαζί με την εργοδοσία δεν θα περάσει.

17/3/2014

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου