28 Φεβ 2014

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑΞΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι του κλάδου δίνουμε ενιαία τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ
στις εκλογές του Συνδικάτου
10 – 16 ΜΑΡΤΗ
Γιατί θέλουμε το Συνδικάτο να γίνει ακόμη πιο ισχυρό, να συνεχίσει να οργανώνει τον αγώνα για την απόκρουση των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων και την αντεπίθεση για να υπάρξουν νέες κατακτήσεις, με όπλο την αταλάντευτη ταξική του γραμμή, την αλληλεγγύη, την ενότητα όλων των εργαζομένων, που αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας.
Γιατί θέλουμε Συνδικάτο που να βρίσκεται απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, να αντιπαλεύει την ταξική συνεργασία με την εργοδοσία, που αποτελεί τη στρατηγική επιλογή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Γιατί θέλουμε Συνδικάτο μαζικό, με Παραρτήματα σε κάθε περιοχή της Αττικής που δραστηριοποιούν εκατοντάδες συναδέλφους στην κατεύθυνση ανάδειξης των προβλημάτων του κλάδου, αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε συνεργασία με άλλα κλαδικά σωματεία για ζητήματα που αφορούν τη ζωή του καθένα και της καθεμιάς όχι μόνο στο χώρο δουλειάς, αλλά και στον τόπο κατοικίας.
Γιατί θέλουμε Συνδικάτο που να μην κάνει εκπτώσεις στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας με βάση τα κέρδη των μονοπωλίων, αλλά να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της τάξης μας με βάση τις δικές μας ανάγκες.
Γιατί θέλουμε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία, στο Εργατικό Κέντρο και τη ΓΣΕΕ, εκλέγοντας αντιπροσώπους που δεν θα υπογράφουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, που δεν θα βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, που δεν θα υπονομεύουν τους αγώνες μας.
Το Συνδικάτο που έδωσε μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο του κλάδου.
Οργάνωσε σε συντονισμό με
τα άλλα επιχειρησιακά σωματεία αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Πάλεψε να εμποδίσει ή να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων που πέρασαν και στάθηκε δίπλα σε κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα που είχε πρόβλημα και που επέλεξε να μην σκύψει το κεφάλι, να αντισταθεί μέσα από την οργανωμένη, συλλογική δράση μας. Το πόσο θα ισχυροποιηθεί το Συνδικάτο μέσα από τις επερχόμενες εκλογές, το πόσοι θα μπουν στη μάχη να οργανωθούν νέοι εργαζόμενοι θα παίξει κυρίαρχο ρόλο για το επόμενο διάστημα που θα είναι δύσκολο, μιας και η επίθεση όχι μόνο δεν τέλειωσε, αλλά θα γίνει ακόμη πιο άγρια. Οι εργοδότες θα μετρήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών μας, όπως μετρούν και το κάθε μας βήμα.
 Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Σκέψου ότι οι ξενοδόχοι και οι εργοδότες των μεγάλων αλυσίδων στο επισιτισμό είναι συνδικαλισμένοι ΟΛΟΙ στις οργανώσεις τους και ενιαία υλοποιούν τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις εναντίον μας. Διεκδικούν ΟΛΟΙ μαζί χαμηλότερα μεροκάματα και περισσότερο απλήρωτο χρόνο, άφθονο τζάμπα χρήμα μέσα από επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και προγράμματα κατάρτισης.
Όλοι αυτοί πανηγύρισαν πριν δυο μήνες τη νέα Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που διατηρεί τις μεγάλες μειώσεις μισθών και επιβάλλει δεκάωρη απλήρωτη δουλειά, επιδιώκοντας «εργασιακή ειρήνη», την αποδοχή και συναίνεσή μας στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.
Είναι αυτοί που συντονισμένα προσπαθούν να χτυπήσουν τη δική μας οργάνωση, με τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, με απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων, ακόμα και με δικαστική απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου μας.
Είναι αυτοί που είχαν συμφέρον από τη δράση της ναζιστικής, φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ που πρέπει το εργατικό κίνημα να πετάξει έξω από τους χώρους δουλειάς και τις εργατικές συνοικίες.

Σε αυτή την προσπάθεια να μας εξαφανίσουν, να μας κάνουν να σωπάσουμε, να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι, έχουν μαζί τους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Αυτούς που αφού πρώτα υπογράφουν την καταδίκη των εργαζομένων του κλάδου, μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί δεν υπογράφουμε λέει σαν Συνδικάτο τοπική Σύμβαση με καλύτερους όρους. Αυτούς που ήταν απόντες από όλους τους αγώνες, που δεν συμμετείχαν ούτε σε ένα ανοιχτό ΔΣ του Συνδικάτου γιατί σιχαίνονται τους εργαζόμενους, από τους οποίους σήμερα έχουν το θράσος να ζητούν ψήφο, αφού μασκαρεύτηκαν σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, για να μην θυμίζουν σε τίποτε τις παρατάξεις και τα κόμματα που τους καταδίκασαν στην ανέχεια.  Είναι φτηνό το κόλπο τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων στην Αττική ξέρει ποιοι είναι, τί έχουν κάνει και τί σκοπεύουν να συνεχίσουν να κάνουν.
Το ίδιο φτηνή αλλά και βρομερή είναι η λάσπη που ρίχνουν για τα οικονομικά του Συνδικάτου. Όλοι οι οικονομικοί απολογισμοί των τελευταίων χρόνων έχουν εγκριθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει (ακόμη κι από στελέχη της δικής τους παράταξης) δεν έχουν βρει ούτε ένα ευρώ κακοδιαχείρισης ή σπατάλης, εκτός κι αν σπατάλη θεωρούν την οργάνωση των αγώνων, τη στήριξη των εργαζομένων του κλάδου, αυτά δηλαδή που οι ίδιοι σιχαίνονται, κι αποφεύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι. Χρεώνουν ακόμη στο διοικητικό μας συμβούλιο την επί ένα χρόνο διακοπή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Συνδικάτου από τον ΟΑΕΔ, ενώ υπεύθυνα είναι τα κόμματα που οι ίδιοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν, τα οποία κατήργησαν τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και άνεργοι του κλάδου
Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα την πραγματική μας δύναμη, παρά τους αγώνες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Οι αντιλήψεις που σπέρνουν οι συνδικαλιστές της υποκρισίας, της συνδιαλλαγής και της υποταγής στην εργοδοσία ότι «η απασχόληση είναι ευκαιρία» ή ότι «για να μας δίνουν τα αφεντικά δουλειά πρέπει να προστατευτούν τα κέρδη» έχουν πιάσει τόπο σε ένα μέρος των εργαζομένων.
Γι’ αυτό χρειάζεται σήμερα, όσοι συνάδελφοι ανησυχούν και αναζητούν μια κάποια λύση να επιλέξουν αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε σκόντο στις ανάγκες και τις προσδοκίες μας, στην ελπίδα, στις δυνατότητες μας και στον αγώνα. Αν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας, από την ζωή που μας ανήκει, ή θα διεκδικήσουμε τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

Να λοιπόν γιατί θέλει να γίνουν οι εκλογές του Συνδικάτου υπόθεση όλων των εργαζομένων του κλάδου.
  • Για να μην μείνει χώρος δουλειάς και γειτονιά που να μην μπει μέσα η φωνή του Συνδικάτου.
  • Για να μην είναι κανείς συνάδελφος εξτρά, από δουλεμπορικά γραφεία, ή από προγράμματα του ΟΑΕΔ ανοργάνωτος.
  • Για να μην υπάρξει ούτε ένας νέος εργαζόμενος, πρακτικάριος, που να μην γνωρίζει για τη δράση του Συνδικάτου και των Παραρτημάτων του.
  • Για να διεκδικήσουμε ικανοποιητικές τοπικές κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, στον Επισιτισμό, στα Ξενοδοχεία και στα Ζαχαρώδη, χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων και κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το ΠΑΜΕ, που πρωτοστατεί στην ανασύνταξη του κινήματος, στους αγώνες για ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου