18 Φεβ 2014

Ξενοδόχος ζητά από δικαστήριο την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου!


ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
Η εργοδοσία του ξενοδοχείου ATHENS CYPRIA που βρίσκεται στην περιοχή του Συντάγματος απέλυσετον περασμένο Νοέμβρη μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου μας και δυο μήνες αργότερα συναδέλφισσα που είχε συνδικαλιστική δράση, που στήριξε τις προσπάθειες μας, συνδικαλιστικές και δικαστικές, για την ανάκληση της παράνομης απόλυσης. Την τελευταία μάλιστα απόλυση, που την είχε σχεδιάσει η εργοδοσία από τα πριν, την πραγματοποίησε μόλις έληξε το μειωμένο ωράριο μητρότηταςπου είχε η εργαζόμενη, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.
Μπροστά στις διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις της πλειοψηφίας των επιχειρησιακών σωματίων του κλάδου στην Αττική, η εργοδοσία προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να απαγορεύσει με εισαγγελική παρέμβαση τη δράση του Συνδικάτου και των εργαζομένων του κλάδου, για την ανάκληση των παράνομων και τρομοκρατικών απολύσεων.
Το επόμενο βήμα της εργοδοσίας ήταν αναμενόμενο και το τελευταίο διάστημα πολυχρησιμοποιημένο.Ζητά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου μας και την επιβολή χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ για κάθε φορά που εκπρόσωποί μας θα πλησιάζουν το ξενοδοχείο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων!
Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει κανένα ταξικό σωματείο, κανένα εργαζόμενο του κλάδου που βιώνει τα τελευταία χρόνια το ξεδίπλωμα της αντεργατικής επίθεσης από κυβέρνηση κι εργοδοσία. Δεν μας εκπλήσσει ούτε ο τρόπος που επιλέγουν να επιβάλλουν τη σιωπή που θέλει να φέρει μαζί της η συμφωνία Ξενοδόχων και Ομοσπονδίας για μισθούς πείνας, για 10ωρη απλήρωτη δουλειά. Δεν εκπλήσσει ούτε η προσπάθεια να συκοφαντήσουν και τελικά να καταργήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουμε με αίμα κατακτήσει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Αυτό που θα εκπλήξει τον ταξικό μας αντίπαλο είναι πως ό,τι ψευδές και συκοφαντικό και να σκαρφιστούν, όσους αστικούς νόμους κι αν επικαλεστούν, όσα μέτρα κι αν πάρουν, δεν έχουν ούτε το ανάστημα, ούτε τον τρόπο να εμποδίσουν τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Το Συνδικάτο θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα στους εργασιακούς χώρους, να έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους του κλάδου, να αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής και της δράσης του, να αντιπαλεύει κάθε τρομοκρατική, παράνομη απόλυση.
Αυτό που χρειάζεται να μείνει κι από αυτό το γεγονός είναι πως επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη με όχημα τον τουρισμό που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, τα κέρδη των ξενοδόχων που πληρώνουμε όπως πληρώσαμε και την κρίση τους, η διαιώνιση τελικά αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, βρίσκονται στον αντίποδα των δικών μας συμφερόντων και βλάπτουν σοβαρά τις ζωές των οικογενειών μας.
Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου θα δώσουμε ισχυρή και αποφασιστική απάντηση τόσο με τη μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 26 Φλεβάρη, όσο και με την παρουσία μας την Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014 και ώρα 11 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 5, όπου δικάζεται η προσωρινή διαταγή που ζητά η εργοδοσία, προκειμένου να πετάξουν το Συνδικάτο έξω από τους χώρους δουλειάς.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Ξενοδόχος ζητά από δικαστήριο την απαγόρευση της δράσης του Συνδικάτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου