10 Φεβ 2014

Μεθοδευση για την μη καταβολη του εφαπαξ. Ανακοίνωση από το ROYAL OLYMPICΑΑ 47                                                                ΑΘΗΝΑ 9-02-2014

Αν τα χαρατσια, η ανεργια, η φοροληστεια, η καταργηση των συμβασεων και οι μειωσεις των μισθων μας, το κλεισιμο του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομειων, η ιδιωτικοποιηση της παιδειας, της προνοιας, των υπηρεσιων των Δημων κτλ, συντελουν στην επιθεση που γινετε στους εργαζομενους και στις οικογενειες τους, οι αλλαγες στις συνταξεις και η ενσωματωση - καταργηση του επικουρικου ταμειου, η φτωχοποιηση του ΙΚΑ με τις μειωσεις των εισφορων απο μερους των εργοδοτων και η ανταποδοτικη συνταξη!!! ειναι η σφραγιδα στην επιθεση αυτη.
Κερασακι στην τουρτα ειναι η καταργηση ή μαλλον η μεθοδευση για την μη καταβολη του εφαπαξ απο το ΤΑΠΙΤ, αφου τα χρηματα απο τις εισφορες καταληγουν αποκλειστικα στο να μπαλωνουν τις τρυπες του ΙΚΑ.

Συναδελφοι-σσες εχουμε χρεος να αντιπαλεψουμε για να σταματησει η κατρακυλα.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 12.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

παραθετουμε την ανακοινωση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΑΠΙΤ)
Ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης διεκδικεί επάξια τον χαρακτηρισμό του αρχινεκροθάφτη της κοινωνικής ασφάλισης, αφού παρά τις πρόσφατες τηλεοπτικές κορόνες ότι δεν θα θιγεί περαιτέρω το εφάπαξ του Ιδιωτικού Τομέα στην πράξη μεθοδεύει τον αφανισμό του.
Όλα τα Ταμεία Πρόνοιας έχουν διακόψει τις απονομές εφ' άπαξ από την αρχή του χρόνου αναμένοντας το Υπουργείο να διευκρινίσει τι θα γίνει με την περιβόητη και (μη εφαρμόσιμη) Υπουργική Απόφαση (30854/3809/31.12.2012) που από 1/1/2014 αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ με ενδεχόμενες νέες περικοπές και με διακύβευμα απώλεια ρευστότητας αφού τα διαθέσιμα τους υποχρεούνται ανά τακτά διαστήματα να κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όμως μετά το PSI και την ουσιαστική «απαλλοτρίωση» και του κοινού κεφαλαίου που έχει δεσμευτεί από την Τράπεζα της Ελλάδος τώρα μεθοδεύεται και η ουσιαστική δέσμευση των 
εισφορών των ασφαλισμένων από το ΙΚΑ, μέσω της Α.Π.Δ όπου στα πλαίσια του Ν.4225/2014 συντάσσεται Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει την βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών στα Ταμεία ΤΑΠΙΤ, ΕΤΕΑ, και ΤΑΥΤΕΚΩ και με την οποία καταργούνται αρμοδιότητες του Δ.Σ του ΤΑΠΙΤ και των υπηρεσιών του, που εδράζονται στον Ν. 3655/08 που συνέστησε το Ταμείο, αναθέτοντας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) την είσπραξη των εισφορών οι οποίες θα αποδίδονται μετά την οριστικοποίηση των εγγραφών της Α.Π.Δ. (έτσι οι εισφορές για εφάπαξ μετατρέπονται στην καλύτερη περίπτωση και για άγνωστο χρονικό διάστημα σε πρόσθετη ρευστότητα του χρεοκοπημένου ΙΚΑ). Επιπλέον αφαιρείται από τους αρμόδιους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς κάθε αρμοδιότητα επί των ενστάσεων –προσφυγών παραπέμποντας στις Τ.Δ.Ε. του Ι.Κ.Α και τέλος οδηγεί μαθηματικά στην υποκατάσταση και το κλείσιμο των περιφερειακών υπηρεσιών του ΤΑΠΙΤ αλλά και την απόλυση μεγάλου μέρους του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας με αντικείμενο τα έσοδα του Ταμείου.
Επειδή όλα τα παραπάνω οδηγούν νομοτελειακά στο κλείσιμο του ΤΑΠΙΤ και στην απώλεια του εφάπαξ των μελών μας έχουμε ήδη αντιδράσει στο Δ.Σ του ΤΑΠΙΤ, στο δικαίωμα του Υπουργού Εργασίας να καταργήσει νομοθετημένες αρμοδιότητες Δ.Σ Ταμείων με Υπουργικές αποφάσεις και προειδοποιούμε ότι θα προασπίσουμε συνδικαλιστικά και με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των ασφαλισμένων που εκπροσωπούμε και με απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για ότι επισυμβεί κατά την επερχόμενη Τουριστική περίοδο.Για τo Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ.Γραμματέας
Φιλιππάτος Οδυσσέας                                         Πετρολέκας ΣπύροςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου