29 Ιαν 2014

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ NEWREST ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014
Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη εταιρεία Newrest για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.
Η απεργία που κήρυξαν από την Τετάρτη το βράδυ στις 10 αναδεικνύει την αναγκαιότητα να γίνουν οι Συλλογικές Συμβάσεις υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, με αιτήματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Η αδιαλλαξία της εταιρείας Newrest, που αποτελεί μονοπώλιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, να υπογράψει μια τέτοια Συλλογική Σύμβαση, δείχνει από τη μια μεριά πώς αντιλαμβάνονται οι πολυεθνικές την αύξηση του τουρισμού και των κερδών τους, κι από την άλλη πώς δίνει τη μάχη ένα ταξικό σωματείο, που σε αυτές τις συνθήκες σηκώνει ανάστημα και δεν συναινεί στην αύξηση της εκμετάλλευσης που θέλουν να μας επιβάλλουν, ακόμη κι όταν επικαλούνται ανάκαμψη.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά αυτό που έχουμε πει και κατά τη διάρκεια της κρίσης και σήμερα που πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα στον τουρισμό. Κέρδη και ευημερία για τον εργαζόμενο, δεν πάνε ποτέ μαζί. Σκοπός των εργοδοτών δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι η συνεχής και με πολλούς τρόπους μείωση της τιμής της εργατικής μας δύναμης, είτε επικαλούνται την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, είτε διαφημίζουν την ανάπτυξη πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας.
Άσχετα με την όποια έκβαση της μάχης που δίνουν οι εργαζόμενοι, σε οποιοδήποτε κλάδο, σε οποιαδήποτε επιχείρηση, η απόφαση να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει μέσα από δύσκολους και σκληρούς ταξικούς αγώνες, αποτελεί από μόνο του μια παρακαταθήκη για το μέλλον του εργατικού κινήματος και την ανασύνταξή του.
Όσοι περισσότεροι αμφισβητούμε αυτό το δρόμο ανάπτυξης που προβάλλουν τα μονοπώλια, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά τους στηρίγματα, τόσο πιο κοντά είμαστε στην ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής που δείχνει σήμερα για μερικούς ανίκητη.
Η κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη φωτίζει το δρόμο και στέκεται στον αντίποδα της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού που άφησε το μισό κλάδο χωρίς Συλλογική Σύμβαση και τον άλλο μισό με πετσοκομμένους μισθούς, καταργώντας ακόμη κι αυτό το 8ωρο.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να δείξουν έμπρακτα και με τη φυσική τους παρουσία την αλληλεγγύη στο σωματείο του Newrest. Να εκφραστεί η ενότητα του κλάδου που αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο μας.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου