20 Ιαν 2015

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 4. Δημήτρης Κουτσούμπας:

Τα μνημόνια θα συνεχίσουν να ματώνουν τον λαό όποια κι αν είναι η αυριανή κυβέρνηση

Στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά μίλησε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στέλνοντας το μήνυμα ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, το πιθανότερο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι παρών όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ και θα συνεχίζουν να ματώνουν τον λαό τα μνημόνια με το ίδιο ή άλλο όνομα, με παλιά και νέα μέτρα».


Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ΚΚΕ, ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ «κάθε μέρα τελειώνουν και καταργούν το μνημόνιο», δεν λένε κουβέντα για τη σύμπλευσή τους με το «μνημόνιο των μνημονίων», τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση και την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά είναι πολιτική της ΕΕ, όπως περιγράφεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις συνέπειες πληρώνουν οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, οι κλάδοι αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών στο εμπόριο, τις μεταφορές και την αλιεία.

Ο γγ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στις συνέπειες που είχε η άρση του καμποτάζ στον κλάδο των ναυτεργατών και στην ενδυνάμωση τριών ναυτιλιακών ομίλων που συγκεντρώνουν στα χέρια τους περίπου το 90% των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα «αυξήσεις-φωτιά» στα εισιτήρια και τα οχήματα, μείωση της συχνότητας των δρομολογίων «αφήνοντας τα νησιά απομονωμένα στη μοίρα τους» και συνολική χειροτέρευση της κατάστασης των ναυτεργατών και των εργαζόμενων στον κλάδο.

Είπε επίσης ότι οι δεσμεύσεις της ΕΕ που υλοποίησαν διαχρονικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τώρα θέλει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στη συρρίκνωση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα της χώρας με οδυνηρές συνέπειες για τις παραγωγικές δυνάμεις της και τους εργαζομένους, την ώρα που «οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν μεγάλα προνόμια, κτίζουν εκατοντάδες καράβια στα ασιατικά ναυπηγεία».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει «από χέρι» αντιλαϊκή κυβέρνηση, απέναντι στην οποία χρειάζεται μια δυνατή, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, «μια δύναμη ελπίδας, αποκάλυψης, ενημέρωσης, διαφώτισης και κινητοποίησης του λαού, που μπορεί να υπάρξει με ένα ισχυρότερο ΚΚΕ και όχι με κόμματα αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου