25 Νοε 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε να παραμερίσουμε το φόβο και το δισταγμό μας. Να σκεφτούμε το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας που δεν μπορεί να είναι η ανεργία, το άγχος να τα βγάλουμε πέρα, η μόνιμη ανασφάλεια, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε ρεκόρ κερδών.
Η ανάπτυξη για τον τουρισμό που ωφελεί μια χούφτα μεγαλοεργοδότες για μας τους πολλούς δεν έχει παρά ψίχουλα, τα ίδια ψίχουλα που προβλέπει και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 που κόβει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των οικογενειών μας.

  • Να απορρίψουμε ένα τέτοιο μέλλον με ψίχουλα και αποφάγια.
Με 14 δις ευρώ έσοδα από τον τουρισμό, μόνο για φέτος, θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
Με τα χρήματα που δίνουν στους μεγαλοξενοδόχους για να απασχολούν τζάμπα τα παιδιά μας μέσα από προγράμματα voucher, θα είχαν όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι επίδομα ανεργίας για όλο το χειμώνα.

  • Να απορρίψουμε θεωρίες όπως ότι υπάρχει «κοινό συμφέρον» ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη εμείς πληρώνουμε τη σωτηρία των κερδών τους.
  • Η υπομονή για καλύτερες μέρες που προτείνει η κυβέρνηση είναι παράταση στο μαρτύριο που περνάμε, μέχρι να μας εξαθλιώσουν πλήρως.
  • Η αναμονή μιας κυβέρνησης που θα μας «σώσει», είναι αυτό ισχυρίζονται όσοι θέλουν την εργατική τάξη στο περιθώριο, παρακολουθητή των εξελίξεων που θα είναι καθημερινά όλο και χειρότερες για το λαό. Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση, στήριγμα της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων, που να εξυπηρέτησε τα δικά μας συμφέροντα.
Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με όπλα μας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Τα επιχειρησιακά σωματεία που συντονίζουν τη δράση τους με το Συνδικάτο είναι δύναμη για κάθε εργαζόμενο που θέλει να αντιδράσει, να βγει στον αγώνα, να παλέψει για όσα του στερούν.
Το μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη απέδειξε ότι όταν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τους δρόμους, να φοβίσουμε τους εκμεταλλευτές μας, να δείξουμε τη δύναμή μας.
Τώρα να κάνουμε το βήμα παραπάνω.
Να απεργήσουμε στις 27 Νοέμβρη. Να συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 πμ στην Ομόνοια.
Να πάμε με αποφάσεις όλων των Σωματείων, των παραρτημάτων του Συνδικάτου, των απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς σε αυτή τη μεγάλη και κρίσιμη μάχη. Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας. Να μπαίνει το πλαίσιο πάλης ολοκληρωμένο, μαζί με τα επιχειρησιακά αιτήματα σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστικό κατάστημα.
Να διεκδικήσουμε:
ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ Κλαδικών Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων για Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη με επαναφορά των βασικών μισθών και των δικαιωμάτων στα επίπεδα πριν από τις μειώσεις.
Να καταργηθούν άμεσα όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Να σταματήσει η πολυαπασχόληση και η εντατικοποίηση, με προσλήψεις σε κάθε θέση και ειδικότητα.
Αμοιβή της πρακτικής άσκησης σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση, καθώς και δωρεάν μεταφορά ή διαμονή σε οικοτροφεία της κάθε σχολής.
Προσυγκέντρωση του κλάδου 10.30 στην πλ. Κάνιγγος
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11 πμ στην Ομόνοια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου