8 Απρ 2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-4 2014

Μέσα στο Μάρτη ψηφίστηκε ο νόμος (4250/2014). Ο νόμος αυτός καταργεί 23 φορείς του Δημοσίου ενώ προβλέπει την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στο Δημόσιο και την υποχρεωτική βαθμολόγηση του 15% ως ανεπαρκείς (δημιουργώντας έτσι μια δεξαμενή υποψηφίων προς απόλυση).
Επίσης ο 4250 προβλέπει την επανεξέταση των δικαιολογητικών και των διαδικασιών με τις οποίες 35.000 συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν (έγιναν «αορίστου») το 2004!
Στόχος αυτής της διάταξης είναι να βρεθούν παρατυπίες που θα δικαιολογήσουν κι’ άλλες απολύσεις από τις Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες.
Τέλος, μια ακόμα εξαιρετικά εξοργιστική διάταξη του νόμου είναι αυτή που διέγραφε πρόστιμα 800 εκ. ευρώ του Β. Βαρδινογιάννη και 880 εκ. ευρώ του Σ. Λάτση*!
Όμως η ΓΣΕΕ δεν κάλεσε γενική απεργία ενάντια στην ψήφιση του 4250!
Στις 22 Μαρτίου απολύθηκαν εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι (καθηγητές τεχνικών λυκείων, σχολικοί φύλακες κ.α.). Ήταν οι πρώτες απολύσεις από το 1911, όταν κατοχυρώθηκε συνταγματικά η μονιμότητα στο Δημόσιο.
Όμως η ΓΣΕΕ ούτε τότε κάλεσε γενική απεργία!
Στις 30 Μάρτη ψηφίστηκε ένα μίνι Μνημόνιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η επέκταση των «δραστηριοτήτων» των εταιριών ενοικίασης εργαζομένων, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, κ.α. Στον ίδιο νόμο, οι διατάξεις για το γάλα απειλούν τους κτηνοτρόφους με αφανισμό, ενώ σημαντικά πλήγματα δέχονται οι ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί κ.α.
Η ΓΣΕΕ και πάλι δεν κάλεσε γενική απεργία.
Γι΄ αυτό το λόγο το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αναγεννηθεί από τη βάση του. Με ξαναχτίσιμο μαχητικών ριζοσπαστικών παρατάξεων σε κάθε σωματείο, αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, συντονισμό όσων θέλουν  να αγωνιστούν και σχέδιο βασισμένο στις δυνάμεις που υπάρχουν «από τα κάτω» για την ανατροπή των κυβερνήσεων των Μνημονίων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών και τραπεζιτών.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-4 2014

Για να μην έχουν επιχειρήματα οι κυβερνώντες ότι ο κόσμος αποδέχεται, δήθεν, τα μέτρα. Και για να απαντήσουμε στους καρεκλοκένταυρους της ΓΣΕΕ που, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προδοσίας αλλά και γελοιότητας, που υποστηρίζουν ότι «ο κόσμος δεν συμμετέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου