6 Νοε 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για Ledra Marriott



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορηθήκαμε ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου Ledra Marriott δεν δέχεται κρατήσεις για το 2014, δίχως να ενημερώσει ως όφειλε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, για το μέλλον 200 εργατικών οικογενειών.
Αν και το Συνδικάτο δεν συνηθίζει να καθορίζει τη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων στηριζόμενο σε φήμες, θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι τις όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ πολυεθνικών και μεγαλοεργοδοτών για το ποιος θα επωφεληθεί περισσότερο και ποιος λιγότερο από τους σχεδιασμούς τους, δεν θα επιτρέψουμε να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Ιδιοκτήτες και διαχειριστές άλλωστε ήταν αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύρισαν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, που δεν θα διστάσουν για χάρη των νέων τους σχεδιασμών να τους πετάξουν στο δρόμο. Όσο συνυπεύθυνοι είναι για τα αντεργατικά μέτρα που εφάρμοζαν, άλλο τόσο είναι αν αποφασίσουν να τελειώνουν μια και καλή με συναδέλφους που είχαν δικαιώματα.
Καλούμε τους συναδέλφους στο Ledra Marriott, να είναι σε επαγρύπνηση, προτάσσοντας σε ό,τι οι εργοδότες ετοιμάζουν, την ταξική μας ενότητα, την αποφασιστικότητα να παλέψουμε για τη δουλειά μας, για τα δικαιώματά μας.
Το παράδειγμα του Olympic Catering, όπου το ίδιο το επιχειρησιακό σωματείο που ε ος.﷽﷽﷽﷽﷽﷽οαφίναι εργοδοτικό πρότεινε στους εργαζόμενους να δεχτούν τις «εθελούσιες» απολύσεις που «πρόσφερε» η επιχείρηση για να ξεμπερδέψει οριστικά από πιθανά εμπόδια και αντιδράσεις, αποκαλύπτει το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε αυτές τις δύσκολες και σύνθετες εποχές για το εργατικό κίνημα και δείχνει ποιους και πόσο πρέπει να (μην) εμπιστευόμαστε.
Προειδοποιούμε τη Marriott και την ιδιοκτήτρια εταιρεία ότι το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε να μην έχουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου την τύχη των συναδέλφων τους στο Olympic Catering.
Είναι βέβαιο ότι τέτοιες μεθοδεύσεις έχουν απότερο στόχο την παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο. Δεν θα αφήσουμε να ανοίξει τέτοιος δρόμος.



 από e-travelnews.gr:

"Φεύγει" η Marriott από την Αθήνα;

LM
Δεν θα λειτουργεί πλέον από 31 Δεκεμβρίου ως Marriott, αναφέρει ανακοίνωση της αλυσίδας Marriott International για το ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott που βρίσκεται στη λεωφ. Συγγρού. Η ΑΣΤΥ ΑΕ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ledra Marriott (η Λήδρα ήταν η αρχαία πρωτεύουσα της Κύπρου), ανήκει στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, που κατάγεται από την Κύπρο.
Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 1983 και κατασκευάστηκε από το Γιώργο Παρασκευαΐδη, Κύπριο επιχειρηματία, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και ήταν ένας από τους συνιδρυτές της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας J&P ΑΒΑΞ. Ο Γιώργος Παρασκευαΐδης πέθανε το 2007 σε ηλικία 91 χρονών.
Το ξενοδοχείο διαχειρίζεται από το 1983 η διεθνής αλυσίδα Marriott International και το συμβόλαιο διαχείρισης λήγει στις 31/12/2013.
Εδώ και αρκετά χρόνια υπήρχαν πληροφορίες στην ξενοδοχειακή αγορά για διάσταση απόψεων μεταξύ της οικογένειας Παρασκευαΐδη και της Marriott. Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά πάσα πιθανότητα μετά τη λήξη του συμβολαίου η συνεργασία δεν θα συνεχιστεί.
Στελέχη του ξενοδοχείου Ledra Marriott ανέφεραν στο παρελθόν ότι και αν ακόμα διακοπεί η συνεργασία με τον όμιλο Παρασκευαΐδη, η Marriott θα αναζητήσει άλλο κτήριο και δεν θα διακόψει την παρουσία της στην Αθήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου