21 Οκτ 2013

500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 60 ΔΙΣ...



...ΕΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ!
Μεσούσης της κρίσης, μισή χιλιάδα Έλληνες εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία πέρίπου 60 δισ. ευρώ η οποία μάλιστα εμφανίζει αυξητικές τάσειςπαρόλο το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από έρευνα της εταιρείας Wealth- X και της UBS, τα ευρήματα της οποίας παρουσίασε το Κυριακάτικο ΒΗΜΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα των Private Banking των τραπεζών σε περίπου 8.000,καθώς μόνο 2.687 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται  στοιχεία της Credit Suisse,  ο μέσος πλούτος στη χώρα μας ανά ενήλικο, βάσει της μέσης εκτίμησης για την πορεία των περιουσιακών στοιχείων,αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 9,9% και βρίσκεται  λίγο πιο πάνω από τα 76.000 ευρώ, καθώς όπως αναφέρθηκε , η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών και η άνοδος του ευρώ, αντιστάθμισαν την εφετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.
Σχετικά με τις καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν πως αυτέςανέρχονται σε 100 δις, ενώ άλλες πηγές, όπως το «ARTE» αναφέρουν πως μόνο στην Ελβετία οι καταθέσεις των Ελλήνων ανέρχονται σε 200 δις ευρώ.
ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου. Κυρίως όπως αναφέρεται επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα.
Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα αγγίζουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%. Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για έργα τέχνης, ακριβά ρολόγια και κλασικά αυτοκίνητα ενώ απώλειες καταγράφουν οι επενδύσεις σε αθλητικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου